Cei Unsprezece Magnifici


Dupa cateva saptamani de munca, lucrand cateva ore pe zi, cei unsprezece elevi au finalizat cartile, adevarate obiecte de arta pentru expozitia tematica. Totul a pornit de la ora pofesoarei Anca Serfozo, care le-a explicat la un curs istoria scrisului si a cartii. Fiecare s-a documentat si si-a proiectat in minte cartea asa cum o simte si astfel s-a nascut expozitia, marturiseste Daniela Panazan, artista in grafica la doar 17 ani. Stransi toti artistii laolalta cu operele expuse, in subsolul librariei, acestia vorbesc cu drag despre munca lor. Cu eleva Roxana Dumitru intram in lumea Curtezanei, a legendelor si proverbelor, iar cu Teodora Grapa, in culisele muzicii si religiei: Am realizat o carte cu tema muzicala unde am pus partituri si proverbe despre muzica, iar pentru cea de-a doua lucrare, am am conceput totul ca o carte veche, de religie, scrisa in slavona, ne spune Teodora. Din esarfe, blugi si esenta rom, se nasc operele de arta.

Arta Grafica s-a Mutat in Librarie


Albume de fotografie in rame metalice, carti cu spirale de sarma, brosuri din lemn pictate, toate acestea si multe altele pot fi vizionate si cumparate intr-o librarie din Sibiu, unde elevii si-au expus lucrarile sub titlul: Cartea, obiect de arta. Cei care intra in subsolul librariei Humanitas descopera mai mult decat carti, felicitari sau cd-uri. Expozitia Cartea, obiect de arta aduce in fata celor din Sibiu lucrari deosebite care curpind peste 30 de carti in diferite ipostaze, exact asa cum si le-au imaginat elevii din din grupa de grafica a clasei a XI-a de la Liceul de Arta. Initiatoarea si coordonatoarea acestei expozitii de arta grafica este profesoara Anca Serfozo, cea care a scos diversele lucrari ale elevilor la lumina in anul acesta scolar deja de sapte ori. 


Am expus de exemplu la Biblioteca Astra, la Politie, la Liceul de Arta, la Biserica Reformata de pe Mitopoliei, la Casa Schuller din Medias, si de fiecare data cu o alta tematica, ne explica eleva Teodora Grapa. Libraria Humanitas a avut o colaboare foarte stransa cu Liceul de Arta, organizand diverse vernisaje in spatiul librariei, spatiu care se preteaza foarte bine la astfel de evenimente: Dorim ca prin aceasta sa facem cunoscut talentul elevilor si sa dam sansa publicului sibian de a mai gusta cateva evenimente culturale. Elevii Liecului de Arta au mai avut la noi o expozitie, chiar inainte de aceasta sub denumirea de povesti texturate care, de asemnea, a avut success la public precizeaza Vladimir Barbu, un angajat al librariei.