Librarul Vladimir Barbu


Expozitia despre care va vorbeam in postarile trecute este foarte bine primita de catre cei care trec pragul librariei, ne asigura librarul Vladimir Barbu: Si asta datorita exponatelor care sunt, trebuie sa recunoastem, inedite, si, de asemenea, sunt rezultatul unei munci sustinute si indelungate. Sub fiecare exponat este trecut titlul lucrarii, numele si telefonul autorului in eventualitatea in care cineva ar dori sa achizitioneze una sau mai multe lucrari ale elevilor. Cartile nu se vand scump, tinand cont ca sunt realizate suta la suta hand made. Pretul lor variaza intre 50 si 300 de lei. Cu doar atat sunt rasplatiti creatorii de frumos, dupa zeci de ore de munca. Despre cum stau sibienii la capitolul cumparaturi, Daniela Panazan explica: Oamenii sunt mai mult pasionati de fotbal decat de arta. Operele noastre se vand mai greu, dar se vand. De obicei, cei care vin la vernisaj sunt si cei care ni le cumpara. Sunt cei care inteleg intr-adevar arta, caci multi nu o inteleg. Cei care vor sa viziteze impresionanta expozitie, mai au timp pana la sfarsitul lunii, dupa care expozitia se inchide si speram sa o redeschidem la anul viitor.

Expozitia Lucrarilor din Librarie


Alaturi de operele Danielei Panazan il descoperim pe Prometeu cu mitul lui si cartea de decor intitulata „Metal si sarma”. Putini stiu ca pentru realizarea unei astfel de lucrari, blugii uzati, esarfele, sarmele nefolositoare de prin casa, foile de calc, esentele de rom si alte mirodenii din bucatarie, sunt folosite pentru crearea cu ingenioziatate a unor obiecte suta la suta hand made. Am stricat multe obiecte vechi pentru a obtine realizarea acestor obiecte noi, care, daca sunt luate separat nu aveau nicio valoare, spune Daniela. Expozitia din librarie se continua cu lucrarile Teodorei Mica. Prin ea, ajungem la poeziile lui Baudelaire si la Oribitorul lui Cartarescu, totul fiind conceput ca niste jurnale venite din alte timpuri. Bianca Lupu ne propune in aceasta expozitie printre altele, un album inedit de fotografie si o agenda sub forma de poseta. 


Teodora Szanto ne aduce din secolul XX diverse vederi vechi, albume de poezie lucrate in piele si o tolba pentru harti, tot din piele. Dalina Puscas are expuse doua carti: una de cugetari si cealalta vazuta ca un atlas de botanica, iar Andrea Blaga are patru carti, realizate majoritatea in lemn si pergament. Tot in lemn si hartie a lucrat si Bogdana Mihon, realizand printre altele, o carte impresionanta in relief, despre sah, intitulata „Sah-mat”. Singurul baiat el expozitiei, Gabriel Baltes, a expus doua carti prin intermediul carora calatorim in universuri paralele. Una reprezinta scrierea cuneiforma si cealalta schitele de lucru ale lui Da Vinci. Pentru acestea, Gabriel a folosit piele si hartie special preparata. Alaturi de operele Cristinei Mihu, care au ca tematica timpul, periplul prin muzeul in miniatura din libraria Humanitas se incheie.