Tratamentul cu Toxina Botulinica


Toxina botulinica sau pe scurt Botox, este folosita de foarte mult timp in scopuri medicale producand efecte spectaculoase si avand reactii adverse minime. Daca nu stiati, toxina botulinica, este o proteina produsa de bacteria Clostridium Botulinum. Aceasta produce 7 tipuri de bacterii, insa numai doua sunt folosite in scopuri medicinale: cea de tipul A si B. Intregul tratament de intinerire facială cu toxina botulinică reprezintă una din cele mai sigure metode, fiind neinvazivă, rapidă şi eficientă , destinata corectarii ridurilor fetei şi a gâtului. De asemenea,  daca este folosita in doze mici se dovedeste a fi foarte benefica in tratarea transpiratiei axilare excesive, strabism, inchiderea puternica si necontrolata a pleoapelor. Dr. Ileana Boiangiu, medic primar chirurgie plastica, recomanda folosirea toxinei botulinice ca tratament cu efect temporar de atenuare a ridurilor de la nivelul fruntii, ridurilor de la coada ochiului si ridurilor din regiunea laterala a nasului (numite si riduri de iepure). Tratamentul cu Botox are ca scop limitarea sau normalizarea unor anumite grupe musculare faciale.

De asemenea, In momentul in care, va hotarati sa urmati un astfel de tratament, Dr. Boiangiu va sfatuieste sa fiti extrem de constiente de posibilele reactii adverse care pot aparea si de toate contraindicatiile. In primul rand, nu trebuie sa apelati la toxina botulinica daca sunteti insarcinata sau alaptati. Nu este recomandata injectarea cu Botox persoanelor cu tulburari psihice, persoanelor cu boli neurologice, cu afectiuni neuromusculare si celor cu tulburari date de anumite formatiuni tumorale cerebrale. In ceea ce priveste efectele adverse, medicii specialisti enumera sangerarea usoara sau riscul de infectie (ca la majoritatea injectiilor), dureri de cap minore, mici echimoze la locul injectarii, înroşiri si senzatie anormala la nivelul fetei, disconfort ce poate dura cateva zile. Efectele nu apar imediat ci la cateva zile dupa tratament si dureaza in medie de la trei la patru luni. Aceasta schimbare se instaleaza diferentiat de la caz la caz, fiind modificata dupa varsta si sex. Evaluarea corecta se efectueaza dupa 7-14 zile, efectuand fotografii de control inainte si dupa tratament.  Efectele toxinei botulinice debuteaza in 2-14 zile dupa injectare si dureaza aproximativ trei, patru luni, motiv pentru care este necesara reinjectarea o data la 4-6 luni.

Tratamentul consta in injectarea unei cantitati de ser, cu ajutorul unor ace extrem de fine, la nivelul ridurilor de pe frunte si gat, precum si cele din coltul ochiului ale persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. Nu este nevoie de anestezie,  intrucat durererea este minora si nu ridica probleme in ceea ce priveste recuperarea. Dupa tratament veti putea pleca neinsotiti sau chiar conduce o masina. Pentru obţinerea unor rezultate estetice superioare se recomandă în general combinarea tratamentului cu toxina botulinică cu un tratament de umplere e ridurilor şi un tratament de rehidratare generală a feţei şi decolteului. Tratementul cu toxina botulinica reprezintă cea mai solicitată intervenţie estetică nonchirurgicală, fiind cel mai de succes procedeu pentru combaterea semnelor precoce de îmbătrânire facială. De asemenea, acesta operatie estetica este o interventie sigura, eficienta si accesibila, la care apeleaza din ce in ce mai multe persoane, femei si barbati, care isi doresc un aspect mai relaxat al fetei,  fiind una din metodele care au revoluţionat medicina în general şi cea estetică în special.

No comments:

Post a Comment