Pros & Cons for Art (1,2,3)


Asa cum am promis cu ceva timp inainte, voi face aici listele de pros & cons in materie de universitate de arte. Fara alte introduceri avem lista 10 motive sa dai la arte.

1. La arte, fie ca vrei fie ca nu vrei, inveti de toate, despre toti, din toate domeniile. Cu alte cuvinte iti largesti cultura generala foarte mult. Cred ca acest lucru e posibil si la alte facultati, dar probabil e posibil doar daca studentul e interesant de minunile lumii si vrea sa-si largeasca orizontul. La arte nu prea ai de ales uneori, pentru ca temele care ti se dau, fara o documentare in prealabil nu e tocmai posibila, pentru ca trebuie sa vezi ce abordari au avut altii, ce tehnici noi poti descoperii, ce mesaje poti ascunde, denumirea unei teme poate avea dublu, triplu inteles. Plus ca ai si orele de Istoria Artei, unde ai de facut prezentari si referate si trebuie sa deschizi vreo 100 de carti la biblioteca, apoi 50 de pagini pe Wiki si iar 100 de carti la biblioteca pentru a verifica datele de pe net. Fie ca vrei fie ca nu vrei, informatiile culese raman stocate undeva intr-un sertar al mintii. 

2. Libertatea. Nu e tocmai debandata la arte. E adevarat ca studentul de la arte se recunoaste de la o posta pe strada si uneori are tendinta spre vandalizare si abus de-amorul artei, insa tocmai acest lucru te ajuta sa-ti controlezi toate instinctele creatoare si sociale.

3. La arte fiecare are personalitatea lui.

No comments:

Post a Comment